A termékek, amiket nem szabad lefagyasztani:
A meleg ételeket tilos lefagyasztani: mielőtt fagyasztóba tennéd, hűtsd minimum szoba-hőmérsékletűre
A korábban egyszer már lefagyasztott termékek. Ha például kiolvasztottad a nyers húst, az nem fagyasztható le újra. Azonban, ha a nyers halat megsütöd, akkor már újra lafagyasztható lesz
A magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök (például görögdinnye, saláták, retek, uborka, paradicsom). A fagyasztás során ugyanis kristályok képződnek, amik megbontják az ételek szerkezetét. Kivételt képez az az eset, ha koktélhoz vagy szószhoz fagyasztod le őket
Krémek, pudingok, tejszínhab, stb.
Főtt tészta – felolvasztás után megpuhul és ízetlen lesz
Krumplipüré – kiolvasztás után ízetlen és száraz lesz
Nyers, feldolgozatlan tojás – a fagyasztóban összetörik
Főtt tojás
Zselatinos ételek – felengedés után szétfolyhatnak
Szénsavas üdítők üvegben – felrobbanhatnak a fagyasztóban